társkereső

Társkeresõ hirdetés
Aktívabb a szerelmi életed, ha Mac-es vagy?

Aktívabb a szerelmi életed, ha Mac-es vagy?

A Mac felhasználók 83%-a teszi közzé kapcsolati státuszát a közösségi média felületein, ráadásul nyíltabban kezdeményeznek az interneten.

heart.jpg

 

 

Valentin-nap alkalmából összegezte a közösségi oldalakon és más online felületeken megnyilvánuló szerelmi és szexuális viselkedést a Kaspersky Lab. Legutóbbi felmérésükből kiderült, hogy azok a felhasználók, akik többnyire Mac számítógépet használnak, jellemzően aktívabb társas életet élnek a szexualitás és párkapcsolat terén az online világban.

A kutatás szerint a Mac számítógépek tulajdonosai vitathatatlanul vezetői a különböző digitális eszközök és platformok használatának, ha csábításról van szó: 14%-uk elismerte, hogy ismerkedésre is használja a közösségi oldalakat, míg 11%-uk kifejezetten társkereső oldalakat használ a szexuális partnerek kereséséhez. Ez az arány kétszer annyi, mint az összes átlag válaszadó.  A Mac-et használók nagyobb valószínűséggel közlik a szexuális irányultságukat (70% vs 44%) a közösségi oldalakon, valamint kapcsolati státuszukat (83% vs 63%).

A Mac felhasználók nem csak szexuális aktivitásban, de párkapcsolati tevékenységben is aktívabbnak bizonyulnak az interneten: nagyobb valószínűséggel beszélnek párkapcsolati tevékenységeikről, ezzel szemben az átlag felhasználók mindössze 16%-a számol be nyilvánosan a partneréről és a közös programokról.  

 

 

 

 

 

Fotó: freeimages.com/Bert Heuvel

Aktívabb a szerelmi életed, ha Mac-es vagy? Tovább
Mikor van a legtöbb eljegyzés?

Mikor van a legtöbb eljegyzés?

Meglepő, de nem Valentin napon.

Több évnyi adatgyűjtés és tízezer megkérdezett válaszai alapján ma már tudjuk, hogy mindjárt itt van a legnépszerűbb eljegyzési nap:

31%-os aránnyal Szenteste kérik meg a legtöbben a barátnőjük kezét!

eljegyzes.jpg

 

Amúgy is az év vége a legromantikusabb időszak ebből a szempontból: Karácsony napját, Szilvesztert és Újév napját is többen választják eljegyzésre, mint a Valentin napot (12%), a szülinapot (5%) vagy a megismerkedésük évfordulóját (10%).

Ha feltétlenül szeretnénk rá pszichológiai magyarázatot, akkor elég annyit mondani, hogy az ünnepi időszakban a karácsony és a szeretet körülvesz, a romantika és a család kérdése is központi szerepet kap - ha pedig a tradíciókhoz is ragaszkodunk, ilyenkor a legkönnyebb megoldani, hogy a leendő menyasszony szülei is jelen legyenek.

 

Mikor van a legtöbb eljegyzés? Tovább
Intimitás az első randin? Ma már nem tabu!

Intimitás az első randin? Ma már nem tabu!

Úgy érzed, túl közel engedted magadhoz már az első találkozáskor a másikat? Nem szeretnéd elrontani a bimbózó kapcsolatot azzal, ha már az első alkalomkor az ágyban kötnétek ki?

int.jpg

Neveltetés, erkölcsi normák, hozzáállás és bizony a vérmérséklet is befolyásolják, hogy kinél mi fér bele. Napjainkban a határok egyre tágabbak, és nem ritka az sem, hogy egyébként visszafogott, konzervatív gondolkodású nők is belemennek egyéjszakás kalandokba. Emberi mivoltunkat és szenvedélyeinket akkor sem tagadhatjuk le, ha közben neveltetésünk vagy gondolkodásmódunk teljesen mást diktálna. Az intimitás ma már az első randin sem számít tabunak, és attól korántsem vagy könnyűvérű, ha rövid ismeretség után odaadod magad egy izgalmas idegennek.

Tény azonban, hogy gyakran az élet írja a legelképesztőbb sztorikat. Előfordulhat, hogy akkor és úgy ismered meg a számodra ellenállhatatlan személyt, amikor és ahogyan az nem lenne megengedett. A hűtlenség kérdéséhez mindenki másként áll hozzá. Aki szenvedő félként tapasztalta meg, az minden bizonnyal ellene van, mások pedig édesen bűnös jellege miatt nem tudnak lemondani a benne rejlő izgalmakról. Legyen akárhogy is, ha otthonod falain belül nem oldható meg a találka, akkor sem kell lemondanod az igényes környezetről. A fővárosi búvóhelyek színvonalas helyszínt teremtenek egymás megismeréséhez, ahol ráadásul közelebb is kerülhettek egymáshoz.

Sokan az ismeretség kezdeti fázisában attól tartanak, hogy a kapcsolat egész további alakulását elronthatják azzal, ha könnyen odaadják magukat. Manapság azonban egészen más normák elfogadottak, mint körülbelül 40-50 évvel ezelőtt. Amit nagyanyáink még elképzelni sem tudtak az ismerkedés során, az számunkra már teljesen egyértelműnek tűnik. A szexuális szabadosság nem azonos a könnyűvérűséggel. Ha két idegen úgy talál egymásra, hogy már az első percben érzik a vonzalmat és minden érintés felér egy áramütés erejével, akkor jogosan merül fel a kérdés, hogy ugyan miért várnának a beteljesüléssel. Míg egykoron sokak számára elképzelhetetlen volt a házasság előtti intim viszony, addig manapság már szinte alig akad, aki egészen a nászéjszakáig tartogatná magát. A fantáziák és a belső tűz kiélése, megtapasztalása közelebb vihet ahhoz, hogy megismerd saját magad és valóban olyan partnerre lelj, akivel az intimitás is tökéletesen működik.

Két ember kapcsolata sokkal többről szól természetesen, mint a puszta szexualitás. Éppen ezért a megfelelő viselkedéssel, nőiséged titokzatosságának megőrzésével akkor is izgalmas maradhatsz egy férfi számára, ha már az első találkozás alkalmával egymásba gabalyodtok. Ha otthon nem tudjátok megoldani a találkát, vagy feldobnátok az ismerkedés kezdeti fázisát az idegen környezettel, akkor számos kényelmes szerelmi fészek közül válogathattok a fővárosban. A testi kapcsolat és az intimitás kiemelt jelentőséggel bír egy kapcsolat működőképességét illetően. Ne becsüld tehát le az ebben rejlő erőt!

Fotó: pedrosimoes7/everystockphoto.com

Intimitás az első randin? Ma már nem tabu! Tovább
süti beállítások módosítása